Welkom op de well-being activiteiten pagina! Elke maand zal deze pagina geüpdatet worden met een selectie van de leukste evenementen in Rotterdam, zodat je tussen het studeren door even lekker kunt ontspannen, nieuwe studenten kunt ontmoeten en je horizon kunt verbreden. Of je interesses nou liggen bij muziek, sport, kunst of professionele ontwikkeling, deze pagina biedt voor ieder wat wils. Ontspanning is net zo belangrijk als studeren, dus houd deze pagina goed in de gaten!


April 2023


03/04: Underground Sessions

Kom spelen en/of luisteren naar muziek van studenten in de ondergrondse fietsenstalling op Campus Woudestein! Dit is een geweldige locatie met een fantastische akoestiek waar je een miniconcert van 45 minuten kunt bijwonen of eraan kunt deelnemen! Je mag je eigen instrument meenemen, maar dit kan alleen met akoestische instrumenten. Elke stijl is mogelijk (klassiek/jazz/pop of spoken word, etc.). Je kunt 1 nummer spelen (ongeveer 4 minuten), maar als er tijd over is, kun je misschien enos een nummer spelen. Aanmelden kan via deze link! Wil je gewoon genieten van de muziek? Dan kun je je hier inschrijven!

Datum: Maandag 3 april 2023

Tijd: 16:30 – 18:30 

Locatie: Ondergrondse fietsenstalling (Campus Woudestein)

Entree & deelname: gratis


05/04 & 19/04: Open HeART Café

Kom tekenen, schilderen of op een andere manier creatief bezig zijn in het Open heART café! Verschillende woensdagen per maand van 16:30 tot 18:30 wordt er een workshop ART op de campus georganiseerd. Elke week is er een andere creatieve opdracht; je krijgt tips & tricks en leert creatieve medestudenten kennen. Het materiaal (potloden, verf, papier etc.) wordt verzorgd en je meldt je aan per keer, dus je zit nergens aan vast. Meld je hier aan om lekker creatief bezig te zijn met medestudenten!

Data: Woensdagen 5 en 19 april 2023
Tijd: 16:30 – 18:30
Locatie: Sanders, L2-14 (Campus Woudestein)
Prijs: €5,- per workshop


05/04: Filmavond op de campus: Titanic

Elke maand wordt er in samenwerking met ESN-Rotterdam een filmavond op de campus georganiseerd, en bij deze editie in winterse sferen wordt 'Elvis' gedraaid! Deze drama film vertelt het verhaal van Elvis Presley vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker. De film schetst Presley's leven: van zijn doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster met allerlei verslavingen. Meer gaan we niet verklappen, je moet de film zelf maar komen kijken op de campus! Bestel je ticket hier.

Datum: Woensdag 5 april 2023

Tijd: 19:00 – 22:30 (inloop vanaf 18:30)

Locatie: Aula, Erasmus Gebouw (Campus Woudestein)

Entree: €4,-


13/04: Celebrate Your Culture

'Celebrate You Culture' is een leuke, feestelijke en inspirerende culturele bonanza, met netwerkmogelijkheden, livemuziek, drankjes en hapjes, een open podium, voor degenen die hun culturele tradities willen laten zien door middel van dans, zang of muziek; en meer! In samenwerking met verschillende studenten- en studieverenigingen organiseert IDEA Centre van de EUR dit Community Event op 13 april van 18.00 tot 22.00 uur in de Theil Hall. Het doel van deze evenementen is om de Erasmiaanse gemeenschap samen te brengen en diversiteit en culturen binnen de EUR te vieren. We zien je daar!

Datum: Dinsdag april 2023

Tijd: 18:00 - 22:00

Locatie: Theil Hal (Theil gebouw, Campus Woudestein)

Entree: gratis


13/04 & 18/04: 84hr Studenten Film Project

Het 84hr Student Film Project is een razendsnel en slapeloos weekend waarin teams van studenten een film maken: schrijven, opnemen, monteren en afleveren - in slechts drieënhalve dag! Zal je in staat zijn om het te doen? Donderdagavond krijgen alle teams om 21.00 uur 3 ingrediënten: een zin, een voorwerp en een personage. Deze elementen dienen gebruikt te worden in een korte film van maximaal 8 minuten. De film moet maandagochtend om 9.00 uur (84 uur later) bij de organisatoren worden afgeleverd. Dinsdag 18 april worden alle filmpjes vertoond aan een publiek van deelnemers en medestudenten en wordt de winnaar gekozen! Wil je meedoen? Meld je dan hier aan!

Data: Donderdag 13 & dinsdag 18 april 2023

Tijden

13/04: 20:45 - 21:15

18/04: 19:30 - 21:30

Locatie: Erasmus Paviljoen (Campus Woudestein)

Deelname & entree: Gratis


16/04: Erasmus Charity Run 

Laten we proberen het recordbedrag van vorig jaar (€ 17.120,00) te overtreffen en zoveel mogelijk geld op te halen voor ons goede doel: het financieren van minimaal 2 beurzen voor getalenteerde jongeren die niet genoeg financiële middelen hebben om aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te studeren! De Erasmus Charity Run is een bijzonder onderdeel van de officiële Rotterdam Marathon. Deelnemers kunnen de marathon van 10,55 kilometer of de marathon van 42,195 kilometer lopen. Studenten, wetenschappers en medewerkers kunnen meedoen aan de Erasmus Charity Run van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een onvergetelijke ervaring, en voor een goed doel. U kunt alle deelnemers komen aanmoedigen en doneren/registreren op deze website.

Datum: Zondag 16 april 2023

Tijden: 09:00 - 13:00

Locatie: Rotterdam

Prijs: gratis


18/04: Studio Erasmus

Studio Erasmus is de talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en live muziek. Dinsdag 18 april 2023 zijn ze er weer met een nieuwe editie! Aan deze sessie nemen onder meer historicus Ruben Verwaal en arbeidssocioloog Fabian Dekker deel. Meegenieten van deze interessante talkshow? Meld je dan hier gratis aan!

Datum: Dinsdag 18 april 2023

Tijd: 20:30 - 21:45

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

Prijs: gratis