Welkom op de well-being activiteiten pagina! Elke maand zal deze pagina geüpdatet worden met een selectie van de leukste evenementen in Rotterdam, zodat je tussen het studeren door even lekker kunt ontspannen, nieuwe studenten kunt ontmoeten en je horizon kunt verbreden. Of je interesses nou liggen bij muziek, sport, kunst of professionele ontwikkeling, deze pagina biedt voor ieder wat wils. Ontspanning is net zo belangrijk als studeren, dus houd deze pagina goed in de gaten!


Februari 2023


08/02, 15/02 & 22/02: Open HeART Café

Kom tekenen, schilderen of op een andere manier creatief bezig zijn in het Open heART café! Verschillende woensdagen per maand van 16:30 tot 18:30 wordt er een workshop ART op de campus georganiseerd. Elke week is er een andere creatieve opdracht; je krijgt tips & tricks en leert creatieve medestudenten kennen. Het materiaal (potloden, verf, papier etc.) wordt verzorgd en je meldt je aan per keer, dus je zit nergens aan vast. Meld je hier aan om lekker creatief bezig te zijn met medestudenten!

Data: Woensdagen 8, 15 en 22 februari 2023
Tijd: 16:30 – 18:30
Locatie: Sanders, L2-14 (Campus Woudestein)
Prijs: €5,- per workshop


08/02: Filmavond op de campus: Elvis

Elke maand wordt er in samenwerking met ESN-Rotterdam een filmavond op de campus georganiseerd, en bij deze editie in winterse sferen wordt 'Elvis' gedraaid! Deze drama film vertelt het verhaal van Elvis Presley vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker. De film schetst Presley's leven: van zijn doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster met allerlei verslavingen. Meer gaan we niet verklappen, je moet de film zelf maar komen kijken op de campus! Bestel je ticket hier.

Datum: Woensdag 8 februari 2023

Tijd: 19:00 – 21:45 (inloop vanaf 18:30)

Locatie: Aula, Erasmus Gebouw (Campus Woudestein)

Entree: €4,-


09/02: Art Rotterdam

De bekende kunstbeurs ‘Art Rotterdam’ wordt elk jaar in de iconische Van Nelle Fabriek gehouden. Art Rotterdam bied je de mogelijkheid om de meest fantastische kunstwerken te zien (en te kopen…).

Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam kunnen Art Rotterdam bezoeken op donderdag 9 februari 15.00 – 19.00 uur (verzamelen bij de entree om 15.00 uur) en betalen dan slechts €5,- in plaats van plaats van €22,50 voor een toegangskaart.

Mocht die dag en tijdstip je niet uitkomen, kun je zelf een studentenkorting kaart kopen voor €14,50 via www.artrotterdam.com

Bekijk de nieuwste kunstwerken of kunst die je verder niet meer kunt zien omdat ze daarna bij privé verzamelaars zijn, meng je tussen de kunstkopers en heel misschien…. koop je zelf ook wel een werk. Maar rondkijken is ook al heel erg leuk!

Datum: Donderdag 9 februari 2023

Tijd: 15:00 - 19:00

Locatie: Van Nelle Fabriek - Van Nelleweg 1, Rotterdam

Prijs: €5,- voor EUR studenten, €22,50 voor reguliere toegang.


09/02: Warmetruiendag 2023

Ook dit jaar doet Erasmus Universiteit Rotterdam weer mee aan Warmetruiendag, een nationaal initiatief om energie te besparen. Het event rond Warmetruiendag op onze universiteit wordt georganiseerd in de Erasmus Sustainability Hub, begane grond in Mandeville. Na de oproep van de regering vorig jaar om energie te besparen, is de thermostaat in alle EUR-gebouwen omlaag gedraaid naar een temperatuur van 19 graden Celsius. Dit jaar serveert de Erasmus Sustainability Hub veganistische soep en wordt er een discussie over duurzaamheidsthema's georganiseerd tijdens Warmetruiendag. Bezoekers worden actief uitgenodigd om binnen te lopen en deel te nemen aan het gesprek.

Datum: Donderdag 9 februari

Tijd: 13:15 - 14:30

Locatie: Erasmus Sustainability Hub (Mandeville, Campus Woudestein)

Entree: Gratis


13/02 - 08/05: Gitaarles

Heb je altijd al (beter) gitaar willen leren spelen? Bij deze cursus gitaarles leer jij in 8 weken ofwel de beginselen van het gitaarspelen onder de knie te krijgen, of verbeter jij je skills. Je leert akoestisch spelen van een professionele docent, en tijdens de les zijn er mogelijkheden tot verschillende stijlen zoals pop, jazz of klassiek. De Docent Ratko Zjaca treedt over de hele wereld op met de grootste jazz-musici ter wereld. Daarnaast heeft hij al heel wat jaren ervaring in het lesgeven.De lessen vinden plaats tussen 16:00 en 20:00, de precieze tijden worden ingedeeld na sluiting van de inschrijfperiode. Interesse? Het enige wat je nodig hebt is je eigen gitaar, de muziek wordt door de docent verzorgd! Schrijf je hier in.

Data: Maandag 13 februari t/m maandag 8 mei 2023

Tijden: 19:00 - 20:00

Locatie: Campus Woudestein

Prijs: EUR-Studenten: €90,-
EUR-Medewerkers: €120,-


14/02: The Heart (Break) Quiz 

Op zoek naar een originele Valentijnsactiviteit? Of juist geen zin in een zoetsappige Valentijnsdag? Iedereen is welkom bij de Heart (Break) Quiz! Vorm een team en test je kennis met vragen over alles wat met love, heartbreak en sexuality te maken heeft. Van het herkennen van keiharde mee-blèr hits en de meest iconische filmscènes tot de wetenschappelijke feiten over liefde en seks. Ben jij een student of medewerker van de EUR? Doe mee met een team van maximaal 5 personen en misschien gaan jullie er wel vandoor met de prijs! Schrijf je hier gratis in.

Datum: Dinsdag 14 februari 2023

Tijd: 19:00 - 21:15

Locatie: Erasmus Paviljoen (Campus Woudestein)

Prijs: Deelname is gratis, maar wel van tevoren je team-ticket reserveren via de site.


21/02: Concert Nederlands Studenten Orkest

Het Nederlands Studenten Orkest is een landelijk projectorkest vol ambitieuze studenten, die zich naast hun studie bezighouden met klassieke muziek. Elk jaar in februari geeft het NSO concerten door heel Nederland, en op 21 februari treden ze op in de Doelen in Rotterdam! Het project van het Nederlands Studenten Orkest staat dit jaar in teken van het thema ‘Inspireer’. Dus laat je inspireren door de prachtige klanken gespeeld door 85 getalenteerde studenten! Bestel je ticket hier.

Datum: Dinsdag 21 februari 2023

Tijd: 20:15 - 22:15

Locatie: De Doelen, Schouwburgplein 50, Rotterdam

Entree: Studenten EUR: €5,-
Medewerkers EUR:
 €10,-


27/02: Open Stage Night

Kom spelen of luisteren bij de maandelijkse Open Stage Night van Studium Generale en ESN Rotterdam voor studenten van de EUR. Muziek, spoken word, alles is mogelijk zolang het past op het podium van het café in het Erasmus Paviljoen! De backline (met drumstel, elektrische piano, een semi-akoestische gitaar en gitaarversterking), is volledig verzorgd, maar je mag ook je eigen instrument meenemen. Meld je hier aan! Het formulier sluit 1 week van tevoren. Op de avond zelf is er soms nog ruimte voor spontane optredens, maar we kunnen je dat niet garanderen.Wil je alleen komen kijken en luisteren naar de optredens? Dat is natuurlijk mogelijk! Entree is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Datum: Maandag 27 februari 2023

Tijd: 20:00 - 22:00

Locatie: Erasmus Paviljoen (Campus Woudestein)

Entree: Gratis