Het Erasmus Topsport Bureau (ETB) helpt studenten van de Erasmus Universiteit om hun sport te combineren met hun studie. Om je te kunnen aanmelden bij het Topsport Bureau moet je jouw sport uitoefenen in competitieverband op het hoogste niveau, nationaal of internationaal. Op dit moment studeren er ongeveer 30 topsporters, variërend van zwemmers tot voetballers, aan RSM.

Faciliteiten

Als studieadviseurs proberen we de combinatie studie topsport zo goed mogelijk te faciliteren. Daarom raden we ja aan om bij aanvang van ieder blok langs te komen om een goede en realistische studieplanning te maken. Als je bijvoorbeeld niet in staat bent om een opdracht op tijd in te leveren of je mist een verplichte bijeenkomst als gevolg van topsport activiteiten, kunnen we na overleg met de docent en/of de Examencommissie, een alternatieve oplossing aandragen. Het doet ons deugd om te zien dat de meeste topsporters studie en sport goed weten te combineren. 

Afspraak maken

De studieadviseur bij wie je terecht kunt als topsporter is Menno van der Hoorn. Zie onze contactpagina voor afspraak mogelijkheden.